Vennen er en Grand Danois, som jeg-personen overtar etter en venn som tar selvmord. 

Dette er en nydelig bok, der relasjonen mellom menneske og hund beskrives varsomt og sterkt, og utfylles med en rekke andre refleksjoner over kjærlighet, sorg og savn. Det litt tragiske ved å være menneske beskrives, for meg på en sympatisk måte. Boken har fått en haug priser, så jeg er ikke alene om å synes den er vellykket. Det hjelper nok å ikke være et katte-menneske, og kanskje bør man også å ha levd noen år, for å sette pris på dette undrende, slentrende men akk så imponerende bokstykket. Boken sneier innom vår egen samtid, reiser ulike interessante spørsmål om forfatter-rollen, og lykkes sogar i en avslutting med tvist, som inspirerer til applaus.  Kanskje ikke en bok for alle, dette var en godbit for meg: Boka kjøpt via www.thebookdepository.uk  ca en hundrelapp- et kupp. 

Oslo, rett før corona smellet, 2020