Nok en bok jeg ikke har valgt selv, men dette var en positiv overraskelse. Boken er riktig godt skrevet, og for som en som siden ensifret alder,  aldri har tent skikkelig på vikinger, var dette overrakende  forfriskende. Dette er historien om Olav den Hellig og hans bror Harald, som deltar i slaget ved Stiklestad. For Harald første slag, for broren Olav siste, ettersom Tore Hund stakk ham ihjel med et forskrekkelig langt spyd. Mange kan disse navnene, noen kan historien. Jeg er i første kategori. Bra driv, bra språk, en flott historieformidling der forfatteren får frem troverdige gestalter med kjøtt og blod og litt følelsesliv. En god del blod, og litt utrevne øyne. Litt uvant for oss i Helsevesenet som helst vil reparere folk, ikke demontere dem, men sikkert tids-typiske for viking adferd for 1000 år siden. Vurderer mer lesning av samme forfatter, når trangen til å bli ørlittegran mer viking-dannet måtte melde seg.

Oslo,  pre-Corona Februar 2020