Vi som er glad i bøker trenger strengt tatt ikke 50 små historier som omhandler nettopp det.  Korte små essay på 1-2 sider som nettopp setter ord på hvorfor vi er så glad i bøker. Men, jo, selv om historiene forteller oss noe vi vet, setter de nok ord på mye vi har følt, men ikke fått  satt ord på før.  Daniel Grey setter gode ord på så mangt: fx hvor vi leser, forventinger, lese for barn, lukten av bøker, snikk-titting i venners bokhylle, utvelgelse av bøker til reise, hvordan vi leser i sengen, gjen-lesning av gamle favoritter, og hvordan vi får presset enda en bok inne i en bokhylle som forlengst er full. Nydelig engelsk språk. En bok til å kose seg med, litt som konfekt, kanskje ikke hele esken på en gang. Billig, koster marginalt mer enn en øl på Aker Brygge,  fra fx : www.thebookdepository.uk.

Oslo, februar 2020