Årets beste roman ? I hvertfall beste sommerroman.  Gid det hadde kommet en ferie til for å kunne lese i lange drag –  hvis en  roman til av dette format  dukker opp. En murstein, 700 sider, begeistret blir et litt fattig ord. Murstein, men ikke just a  Brick in the Wall.

Fortellingen er stillferdig, drivende, svært elegant, og det er bare å glede seg til å følge Martin Berg, forlegger, Gustav, kunstmaler og Cecilia, vakker intellektuell fra gymnasalder, til de nester rekker å runde  50. Kulisse Gøteborg, tema: livet og tingene, vennskap, ungdomstid, relasjoner, famileliv,  livsfaser, alt akkurat passe. Refereranser til kunst og kultur som passer, ikke plagsomme myggestikk. Miljøet er litterært, og jeg som litt vel over middels leseglad  lurer på om noe av min fascinasjon for boka har med det litt egenartede miljøet  å gjøre, og at andre synes det blir vel mye litterære referanser ?  Hard to tell. I am just me. Boka er perle, kunne godt ha vært på et par hundre sider til. Dama som skriver er ennå ung og en debutant ! Hva kan ikke da skje ? Look til Sweden ! Mer.

Hvaler, august 2021