Boka fikk 1.prisen på Leipzigbokmessen i 2014, og jeg vil gjerne bli mer kjent med denne forfatteren etter hans siste bok fra 2020 «Der du kommer fra», nylig omtalt av meg. 

»Før Festen» er ganske annerledes, men det som slår meg er at forfatteren nok en gang tar  noen egne grep med teksten  man ikke  er vant til. Noe av teksten er skrevet med et språk fra århundrer tilbake,litt  er nærmest håndskrevet. Om disse grepene er 100 % vellykket lar jeg stå åpent, men at forfatteren også i denne boka skriver svært godt er hovedinntrykk. Glitrende innimellom, og det er en særegen måte å bygge opp fortellingen på, det er svært levende beskrivelser av et fantastisk oppkomme av figurer i denne landsbyen. Det er landsbylivet med sine arketyper, det er en hyllest til STEDET, historien og menneskene som svært menneskelig holder på med sitt under ulike ytre omstendigheter. De feilbarlige, de eksentrisk, de fleste litt vindskeive. Alt i alt, en flott leseropplevelse, særegen, og derfor med god ettersmak. 

Hvaler, juli 2021