Dritbra. Utrolig elegant samtidsanalyse, nydelig pakket inn i gresk mytologi, forståelig også for oss uten klassisk (ut)dannelse. Skal du lese en bok for å forstå hva som skjer der ute på ytterkantene i sosiale medier, FB, Twitter, populisme , Polen ,Ungarn, og først og fremst USA teknologihistorie, les denne ganske tynne boken. Høy kilopris, men verdt det, og derfor heller ikke noe langt ræl å grue seg til. Hvordan ble internettet det litt monsteraktig som det er blitt i vår tid ?, her får du noen av de viktigste svarene.

Vi har fått med oss at narsissisme er blitt godt belyst med Trump, men de færreste har lagt merke til at nymfen Ekko er viktig i historien som den romerske poeten Ovid skrev ned 8 år før Kristus. Lena Lindgren er akkurat passe slentrende i sitt essay, der hun forteller om medieteknologiens utvikling i vår tid. Vi blir klokere på en behagelig måte, språket er godt, og bruken av myten akkurat passe insisterende og holder oss på sporet. Filosofen Rene Girard´s grunnideer er absolutt nye for meg, spennende og relevant tankegods , og media-teknologi-spider-mannen Peter Thiel funger godt som hyper-skurken  i fortellingen. Hadde man bare hatt litt mer klisterhjerne og persistent logikk, kunne denne bokens innhold gjallet gjennom mange sommernetter. 

Oslo juni 2021