For en gangs skyld lander en krim i handlekurven. Det var ikke feil: «Terapeuten» er en velskrevet psykologisk triller med trøkk tvers igjennom. De 400 siden er vanskelig å legge fra seg, men pytt, i ferien kan de umalte plankene vente, og en passe lang dag med regn egner seg for denne boken. Det hele utspiller seg i Oslo , mest vest, og kulissende er kjent, men hun skaper troverdige figurer, selv om noen av terapeutens valg synes ørlitte grann forserte, men ikke mer enn at man kan se på det som skjønnhetsflekker. Hun er dessuten god til å flagge disse valgene i selve teksten, slik at hun elegant går rundt de litt pussige valgene. Boken er nominert til priser, og solgt til mange land, og det lover godt, og jeg kan komme til å lese mer av Helene Flood: Dette var en bra debut.

Hvaler, en bygetung dag ultimo juli.