Jenny Erpenbeck: Alle dagers ende .Roman Forlaget Oktober 2017
Boken, egentlig fra 2012, er hennes beste av de tre jeg har lest. Dette er flott litteratur, en gripende historie, som på snedig viser diskuterer skjebne, tilfeldigheter og relasjoner, det usagte i våre nære relasjoner, familiene som bygges og som desintegreres. Det hele avspeiler seg i et veldig Europeisk terreng – Fra ca 1900, med start i Galicia, området som i dag deles av Polen og Ukraina, men beskriver nok en gang på hvordan historen har herjet med Europa, og ikke minst med foket – småkårsfolket.Det er også en politisk historie, og ikke minst en jødisk historie det tonen er mørk, det er lite diskant, men det vender man seg til – og det er delvis svært godt språk. Boken satt i kroppen, og jeg synes den er blant de beste sålangt dette året, men så er vi bare kommet til Februar. Litt tidlig å utrope årets bok for meg.

Oslo februar 2018