Yuval Noah Harari: Sapiens – en innføring i menneskehetens historie (Bazar Forlag 2016)
Boken ble diskutert i EKKO podcast rett før påske, og jeg fornemmet dette er noe for meg. Alle timen på skolen der historie og samfunnsfag ikke klare å nå frem til meg som begrieplig eller relevant for meg, en lengsel etter å forså mer av verden, av oss , av de store trekk. Boken levere på alt dette. Den er lettlest, morsom, poengtert, sikker litt unøyaktig, men evne til å binde sammen mange fagfelt til spennende utsagn , og konklusjoner. Han omtaler oss med det litt uvante ordet sapienser, det medførte at jeg stoppet opp, ja vi er kun en art pattedyr, og dette lille grepet gjorde godt. Her er mye å lære, mye å forstå, og mye å grunne over, og kansjke å være uenig i, om man har andre syn en forfatteren på de mange påstander.
Kan anbefales alle som vil bedre sin generelle forstående av verden, og menneskeheten i perspektiv – opp mot klima, industrialisering, lykke , fremtidstro, dyrevelferd og religion.
Anbefales alle som kan lese.