Flemming Rose: Hymne til Friheten (Jylland-Posten Forlag, 2014) Dansk
I disse tiden med økende islamistisk terror ble jeg nyskjerrig på en mann som har spilt en stor rolle i europeisk åndsliv, mannen som valgte å publisere Mohammedtegingene i 2005 – ja, det er mer enn ti år siden. Boken er oppsummering av hans ståsted, av hva som er skjedd, så sendt som ettervirkninger etter Charly Hebdo massakren.
Jeg synes det er lett å få sympati og beundre hans kompromissløse holdning , og ikke minst begrunnelsen på hvorfor vi må henge om ytringsfriheten også der hvor de ytrede meninger ikke passer oss, og at vi ikke bør lage lover som gjør ubehagelige ytringer forbudt. Kanskje hans forrige bok “Tausehedens bok” fra 2010 er litt bredere, jeg bli kanskje ikke så veldig opplyst av denne bok jeg valgte å lese.