Peter Høeg – Effekten av Susan .Roman Aschehoug 2015
Peter Høeg har vært en favoritt i mange år selv om jeg synes han har litt ujevn på 2000 tallet.. Jeg likete ikke så godt hans genierklærte “Frøkens Smillas fornemmelse av snø” , men var begeistret over “De utvalgte” og “Kvinnen og apen”, han kommer ikke med bøker hvert år, i det siste har det gått 4-5 år imellom.
Effekt av Susan er meget spenstig, spennende, rå, intelligent og morsom. Det tar litt tid å komme inn i fortellerstemmen, som jo er litt masete, men dette er gøy og boken har mange kostelige episoder. Godt språk, en skjevt blikk , og en heftig fortelling ,som fortelles godt helt til siste side. Peter Høeg er veldig god til beskrive fortellingens landskap, hvordan historiene beveger seg i byen eller terrenget, for de som er kjent i København må dette gi en ekstra kvalitet. Anbefales.
Oslo januar 2016