Hwang Sok-Young: Prinsesse Bari (roman 2015)
Denne lille boken fra den koreanske forfatteren Hwang Sok-Yuong er et lite forunderlig skriftstykke. Den handler om en liten pikes oppvekst, flukt, og migrasjon fra den en brutal virkelighet som er behandlet på en ytterst elegant måte. Boken har mange litt uvirkelige referanser til fabler og drømmer noe som jeg normalt ville ergret meg over, men som her fungerer bra. Virkeligheten er kort og godt så brutal, at det kanskje er best å pakke inn noe av virkeligheten på denne måten. En historie som henger igjen i tankene, en historie som minner oss om hvordan de mest grusomme livsløp kan ha skjønnhet og glede, og hvordan man kan gå videre til tross de dårligste forutsetninger.
Vi har ikke så mye å sutre over på denne kanten her.
(Hvaler, sommeren 2015).