Hva får meg til å kjøpe noe sånt ? Jo, er overhørt intervju på radio med forfatteren.

Boka har undertittel : «Om meningsløshetens psykologi og eksistensielle samtaler», høres jo litt tungt ut, tja, men er godt og lekent skrevet. Boka er skrevet for helsepersonell for at de skal ta eksistensielle aspekter inn i sine samtaler med pasienter. 

Ergo bør man kanskje være både helsepersonell og ha et viss iboende  trang til å lese en slik bok for å få utbytte av den. Den er ganske lett å lese, og er tankevekkende, uten å bli insisterende, eller komme med enkle løsninger. Den er også befriende selvuhøytidelig. Et poeng jeg  tok med meg var refleksjonen over at ting godt kan være litt meningsfrie, altså, er der ikke bare mening og meningsløshet, men ofte noe som kan plasseres midt imellom, av og til kan vi si endel ting hører hjemme  i denne kategorien. For eksempel å vaske tøy, eller handle mat i hverdagen.  Boka tar også opp presset vi har for å tillegge alt mening, at det kan bli usunt, og da kan det være godt å falle ned på litt meningsnøytalitet. 

Litt artig og sympatisk bok som selv forfatteren sier neppe er helt nødvendig å lese for å finne mening i livet, men jeg tror egentlig ikke kan trenger å være helsepersonell for å finne interessante refleksjoner her. 

Oslo , sommeren 2023