I bokhandelen på Zurch Airport var bokmangelen min litt  prekær, og målet var en tynn bok som skulle ta 2-3 timer å lese. Det ble denne, da jeg har lest en annen bok av samme forfatter med en  fornemmelse av at han hadde noe viktig å si – dengang.

Denne lille boken var irriterende påståelig i sitt budskap, parareligiøs i sin insisterende måte å dytte argumentene ned halsen på sin ubevepnede leser, jeg som jo egentlig synes mannen har flere gode  poeng !

Vi er altfor opptatt av nyheter for flakser forbi i hverdagen. Nyheter som vi ikke trenger i livene våre, som vi ikke relaterer oss til, som vi ikke bruker til å påvirke verden, som spiser mye av våre liv. Enig i det meste, men fytterakkeren for en dustete måte å bringe budskapet til torvs på. Det er da ikke vår  skyld at han ble skadet i sin ungdom og ble newsaholic. Men tema er såpass viktig at denne tiraden av en bok for meg er mislykket. Tema fortjener en  mer avbalansert fremstilling. 

10000 fot over Europa, 7. september 2022.