En fagbok om å snakke med pasienter- er ikke det litt i seneste laget Claus, har ikke du snakket med pasienter i 30 år, og skrevet artikler om klinisk kommunikasjon i Tidsskrift for den norske lægeforening ( joda, æ´en var enda ikke blitt modernisert bort)  allerede på 90-tallet. Joda, men etter å ha hørt Bård på et møte ble jeg nysgjerring. Whats new ?

Boka er tynn, lesbar og viktig, og gnir inn sitt budskap effektivt. Det er relasjonene, tilliten vi kan være så heldig å få, som må på plass først. SÅ kommer det faglige, DA kan vi få til noe sammen med pasientene. Jeg for eksempel, kan lett teppebombe mine pasienter med informasjon, som nok går dem litt hus forbi, selv de forstår jeg holder på i beste mening. 

Men for å få å få til enda mer sammen, så har Trond og Bård skrevet en fin liten bok som gir oss en liten nett sjekkliste , en metode mange leger burde ta ad notam, noen grundigere enn andre. Bra jobbet gutter!

En mørk novemberkveld 2021