En av mine favorittforfattere siste årene, etter oppdagelsen av Melrose-Trilogien, som jo er glitrende filmatisert med Benedict Cumberbatch, bare så det er nevnt. Denne nye  boken skuffer ikke. 

«Blindtest»  er rå, presis skrift, så skarp som et barberblad, og så britisk perfid/morsom som man kan ønske seg.

Denne romanen er, som «Dunbar «(2017, en Kong Lear- similar) , stram historie med fargerikt persongalleri, der alle kommer tydelig frem med sine menneskelige svakheter, som grådighet, forfengelighet eller skamløs kåtskap. Tematikken er rovdyr-farmasien (kanskje et nytt ord?), koblet med hjerneforskning, gener og penger, personifisert i et kammerspill der makt og begjær spiller en ikke ubetydelig rolle. Naturvitenskapene får noen spark i skinnleggen. Han er supergod til å lage troverdige personer ut av aske og grus, vi blir lett litt glade i disse vrakene/ heltene vi møter. Veldig lesverdig, og imponerende. Det kan minne litt om Ian McEwan, bare bedre,  det er saftigere ingredienser.  St.Aubyn reduserer det hele ned til en svært smaksrik leseopplevelse, og ikke noe er som å lukke en bok med et litt enfoldig, men lykkelig flir.   

Oslo, November 2021