Litteraturkritiker i Dagens Næringsliv , og forfatter Bjørn Gabrielsen, har vært på listen i mange år, men blitt fortrengt av alt de nye bøkene som trenger seg på hele tiden. Nå var tiden kommet til å lese denne boka som jeg naivt nok trodde handlet om noe annet en boder- uten at jeg å kan gjøre rede for hva  det skulle vært. Ergo et ørlite sjokk, joda boka er i samme sjanger som Myttings «Hel Ved», en bok om noe som de fleste har et forhold til, men som de færreste finner på å skrive en hel bok om. For dem som aktivt ikke vil vite noe om boder er dette definitivt ikke boka. Men for oss andre kan den være en underfundig liten perle, en blanding av håndbok og filosofering over det moderne liv med lite plass. Jeg lot meg sjarmere nok til å lese hele den mellomtynne boka med et lite smil om munnen, og har entydig fått et mer bredspektret syn på bodens plass i hverdagslivet. Kanskje bygge en liten i hagen ?

Oslo Okt 2021