For meg som i vinter har startet Podkasten HUDEN SNAKKER,  helt uten utdannelse i radiofaget , var denne mellomtynne boken, en fin inspirasjon før neste podkast sesong. Det er påstått at det 19. århundret var skriftens, det 20. århundre bildets århundre, mens den 21.århundet , nå  – vil bli talens århundre.. Tja, fint sagt, og uansett er podkasten det raskest voksende medium fortiden.  

Det kan bli mye å høre på hvis alle skal lage podkast, noen må få slippe, bare være lyttere. Jeg synes boken var en flott innføring i radio og podkast, god til på få frem stort og smått om  lyd, og ikke minst en bevisstgjøring på hvordan lyd kan virke slik vi vil: Rett inn i hjernen. 

Derfor gjelder det å lage gode tekster som er billedskapende, da blir det bra radio/podkast. 

Linda Eide, hun litt travle NRKdama  fra Sogn med det bustete håret,  avsluttet med et tankevekkende kapittel hvordan vi faktisk får oss  til å lage egne historier i hjernen som overgår det som vi blir utsatt for.  Kryptisk? – ikke egentlig, vi legger inn våre egne ting i det vi hører, og vips har vi «meirfiksjon», som Linda kaller det.  Vi mennesker konstruerer jo forøvrig også filmer i hodet, vi tror jo bilder beveger seg så lenge vi får fotografiene servert 24 ganger pr sekund. 

Kanskje ikke en bok for flere en meg denne gangen, men jeg ville gjerne klappe litt for forfattarane. 

Oslo juni 2021