Hvis det finnes et menneske som både leser tysk og vil lese en hel bok av lederen for De Grønne i Tyskland, ja da er det deg jeg skriver for i dag: Jeg leste et intervju med Robert Habeck, og ble nysgjerrig: De grønne har eksistert i Tyskland i ca 40 år, og har betydelig innflytelse både på føderalt og regionalt nivå i Tyskland. Snart går landsmoderen Merkel av , det er mye politisk støy, og tyskerne er i koronatiden  i ferd med å oppdage hvor ineffektivt mye av statsapparatet er, i landet hvor fax fremdeles er bærende kommunikasjonsform. Boka til Habeck er en sympatisk introduksjon til hva han ser som utfordringer for Tyskland,  om hva som må til for å få til omstilling til en grønn, digital  og ikke minst, mer ivaretagende for de som blir tvunget til omstilling. Stikkord er vel dialog og kompromiss, og ikke dogmatisme. Noe å hente for vår litt mer lysegrønne og uerfarne miljø-politikkere? Robert Habeck er nevnt som en  mulig kanslerkandidat..

Oslo, mars 2021