Don Delillo har skrevet noen fantastiske bøker, men de er ofte tykke, og til dels krevende for en litt utålmodig leser. Men med beskrivelser av USA få kan gjøre bedre. Men altså litt tykke. Derfor burde «Stillheten» være perfekt, kun knappe 130 sider. Tja. Boka er handler om en apokalypse, verden stopper opp, skjermene blir sorte, fly må nødlande. Elegant beskrevet med knappe og poengterte dialoger mellom totalt 5 personer i New York i noen ganske få timers kammerspill. Dette er litt vanskelig å si noe om, det utløste uro, og setter seg i kroppen, da er det vel bra ? Og så er teksten slutt. Jeg synes roman er litt drøy beskrivelse, mer en langnovelle. Høy kilopris på boka, for høy? Kanskje heller kjøpe på engelsk på paperback?  Kanskje heller ta frem noen av hans tidligere bøker, liker jo stilen..

Oslo, januar 2020