Dette var oppdragslesning, men derfor desto hyggeligere når jeg bare skjønte det var bra skrevet, og jeg slapp å skifte til skumlesning  for å bli ferdig. Dette en den første boken i en trilogi, alle med fokus på krigen i Nordnorge,  1940. Krigen i Nordnorge har være relativt lite belyst.  Milorg, Linge , Max og Kjakan har fått mest oppmerksomhet i mange tiår, så det er ypperlig at vi får bøker som denne, som forteller om alt det andre som skjedde, ikke minst i nord. Fiksjon, men bygget på fakta og detaljer, alt virker veldig fint og ryddig, og det er godt driv i historien, der et knippe mennesker på begge siden av frontlinjen trer inn med troverdighet og menneskelighet. Godt driv, fin historieformidling.Boka er slett ikke bare for nordlendinger, men litt interesse for krigshistorie bør man ha.

Stavern, Pinsen 2020