Roy Jacobsen: På randen av Vigeland , Cappelen Dam 2019

Et lite format på boken og kun 60 sider med en del fotografier. Men dette er likevel en stor bok, en bok til å bli glad, rørt, og litt forferdet av. En del av Roy Jacobsens familiehistorie fortelles med nennsom hånd. I denne fortellingen veves Gustav Vigeland inn, da Frognerparken en er viktig bakgrunn for historien. Denne miksen fungerer godt, og det er original ide. Man blir utsatt for utsøkt litteratur, og får med en fordypning i Frognerparkens historie med på kjøpet. Jeg som har opplevd parken til alle årstider fikk nytt perspektiv på parkens mangfoldighet og dybde, her er mye mer enn en sint liten gutt, og mastodontiske skikkelser i et parkanlegg. Men det er Roy Jacobsen beskrivelse av egen familiehistorie som er mest betagende i denne .. langnovellen?

Oslo, juni 2019