Kirsti MacDonald Jareg: Øyene i vest. Reiseskildring/historie.
Cappelen Damm 2017

Hebridene Orkenøyene og Shetland , har de fleste plassert i en kanskje ikke helt presis haug øyer nord for Skottland, Disse øyene har mange lite forhold til, meg selv inkludert. En reise til Shetland i sommer fikk meg til å søke lesestoff før turen, og denne boken ble anbefalt. Jeg har lest ca . 100 siden om Shetland, og fikk en sympatisk og informativ innføring i historiske, og dagenes Shetland. Ellers har jeg lest litt her og der, men gleder meg over bokas flotte måte å belyse steder, og øyens historie på en slentrende, men ikke desto finere måte.

For alle som skal til disse øyene, eller som vil ha viten om dem. Både 750 års herredømme i vikingtiden og nyere krigshistorie med Shetlandsfarerne innebære at disse øyene på mange måter er nærmer Norge enn man skulle tro. Helt etter forventningen, Kirsti.

Oslo /Leirwick juni 2019