En særdeles vellykket bok, noe alle prisene boken har fått hinter oss om. Forfatteren har ved å konkretisere en mulig versjon av torturisten, forbryteren, landssvikeren og hverdagsmennesket Oliver Henry Rinnan skapt noe nytt som supplerer norsk krigshistorie. Men som ved sin kontrasthistoren om jøden som ble myrdet blander dette sammen til en fortelling med stor relevans for for hva som skjer i dagens samfunn. Historien har godt driv, er viktig å fortelle, og er fortalt elegant både i språk og oppbygning. Grepet med å bruke bokstaver som kapittel og tekst forsterker kunne blitt kunstig , men oppleves ikke slik. Det fungerer fint for på den måte flettes kommentarer inn i teksten på en god måte . Gratulerer med alle priser , jeg tror det kommer flere! Mer enn dette kan ikke forventes sv en bok .

Kapp Verde , desember 2018