LInn Ullmann- De urolige ( Roman ) Oktober 2015
En nydelig bok, en flott språk, en direkte fortelling om barnet, faren ,moren og de andre, der stemmen ikke blir hevet, der det som sies ikke tolkes eller har utropstegn, men der man selv legge emosjonene inn mellom de korte og konsise beskrivelsene av disse menneskene og deres relasjoner. Om noen synes dette er utleverende,javel – men med hvilken eleganse og egentlig ivaretagelse. Det er vel så mye selvutleverende, hun legger ikke imellom når hun beskriver barnet, verken i handling eller i tanke. Jeg opplevde en sterk fornemmelse av hvordan steder har betydning i livet, hvordan de repterende besøk på et sted til slutt maner frem stedet atmosfære så vi tror vi har vært der, , og hvordan livet utspiller seg i disse kulissene. Det er litt tidlig å utrope til årets beste bok i januar, men skitt la gå- les.
Oslo januar 2016