Morten A Støksnes – Havboka eller kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom 4 årstider. (Oktober forlag 2015)
Her har vi en bok som står for en sjøsprøyt!
En flott bok, nydelig språk, en elegant og underfundig historie om to menn som skal fange en håkjerring (hai). Men ikke nok med det, her blir man nensomt dratt rundt i havdypet, og lærer og opplever de underligste ting om liver i havet, livet på havet, livet på jorden sett fra havet og fra galaksene. Høres det slitsomt ut ? Neida, bare fint.
Bare å tørre å lage en slik tittel tyder på hybris, men her er intet i teksten som er ubehagelig jålete eller for sært, ikke så mye at det gjør noe. Strøksnes har en forunderlige event itl å skrive historier jeg syns jeg kan lukte miljøene, og lærere noe av. Anbefales.
Oslo Januar 2016