Maja Lunde: Bienes Historie ( Roman 2015)

Absolutt noe om bienes historie, men mer en godt skrevet roman der bienes historie er både et bakteppe, men også et subtilt urovekkende budskap om hvor sårbare vi er på vår klode. Ved å bruke tre historier, fra ulike tider til å beskrive hvor avhengige vi er av bienes overlevelse får hun frem et historisk perspektiv som er riktig bra. Disse tre litt vindskeive hovedpersonene som utsettes for tilfelldighetenes urettferdige djevelskap er godt beskrevet. Godt språk, god progresjon i boka, og en fin leseropplevelse som sitter l litt i hodet og spinne etterpå, slik en god bok gjør. Gir heldigvis ingen opplevelse av å være en konsstuksjon – slik den vel er. Godt gjort, boka fortjener oversettelser til enda flere språk, ikke bare de 7 som allerede er planlagt. Ser frem til neste bok.
Oslo august 2015