Titlen på denne boka, som egentlig er tre korte romaner, er ganske treffende.
Boka forteller om en skikt av engelsk overklasse vi non-britiske vel sjelden vil møte, og takk for det. I denne boken er det ingen som tjener sine penger i sitt ansikts sved,, alle lever på arvede penger, titler og overgrep. Den første romanen er så ond og opprivende grusom i beskriovelsen at det setter seg i magen, del to med den halvvoksne Patrick Melrose i hoverollen er ikke særlig bedre for magen, men gir en beskrivelse av dop og løgn og forfall der det mest utrolige er at hovepersonen overlever. Siste boken gir en nydelig parabel ut av helvete i del en og to , og over i noe som nettopp kan gi: Litt håp. Det som gjør boka fremragenede er språket, vittigheten til tross for grusomheten i tema – kort og godt: En meget godt skrevet bok med miljø fjernet fra oss sosialdemokrater med spesialnasjonalsport fredsmekling. Vond bok, men en fantastisk og rystende leseropplevelse. En svært elegant sjikane av den engelske kongefamile passer godt inn.
Håper Edward St. Aubyn har mer på lager.
Julen 2014